2009. július 31., péntek

Megfejtés


Köszönöm mindenkinek a részvételt aki velünk játszott. Érdekes megfejtések születtek, viszont egyedül Kata válaszolt jól. Jó érzés volt, hogy ennyien látogatják a blogomat és tudom, hogy jópáran vannak még:-) Megmutatom a teljes képet a háztartási gépről. Megfejtést azért mondom el , határidő elött, mivel jó választ kaptam és igy már a következő látogatónak könnyű dolga lett volna.

2009. július 27., hétfő

Játék

Párom ötlete alapján lesz 1 kis játék. Aki szívesen velünk tart szóljon csak hozzá:-)
Talált valamit a konyhában és megmutatta nekem. Arra gondolt, hogy aki kitalálja mire használatos az kap Tőle egy finom desszert receptet amit senki nem fog egyetlen egy szakácskönyvben sem megtalálni. Részeges kapucinus :-)
Szóval ez a recept csak a fejében van, de mivel szakács az eredeti szakmája és imád főzni elhihetitek nagyon finom.
Augusztus 15-ig hagyhattok itt megjegyzést, utána sorsolás.

2009. július 23., csütörtök

Vadcic játéka

Szeretnék én is részt venni Vadcic játékában ezért kiteszem ide a játékszabályt amit alkotott.
"Játékot hírdetek:
Mindenki részt vehet aki a következő feltételeket teljesíti:
-kiteszi blogjában ezt a képet
-bemásolja blogjába a kis játékszabályt (az idézőjelek közötti szöveg)
-feltünteti oldalam elérhetőségét : Vadcic
-megjegyzést hagy nekem itt.
Nyeremény egy "varrósnak"nem adok gyöngyöt és vica-versa.
De annyit mondhatok-nem jár rosszul a nyerte:sőőőt!
A határidő legyen egy hónap, azaz augusztus 01-én sorsolok.
Akkor játékra fel!"

Játszani akarsz Te is akkor látogasd meg Vadcic blogját.



2009. július 22., szerda

III. Tatabányai tábor

Hétvégén a csoportunk már a 3. táborát szervezte. Örömömre nagyon sok régi ismerőssel találkoztam, akiknek nagyon örültem. Sajnos kész munkát nem tudtok mutatni, több okból kifolyólag, amit most nem részleteznék. Amúgy nagyon jól éreztem magam, s remélem a többi tábor lakó is "gazdagabban" tért haza. A tábor zárás után a csoport megbeszélte a szeptemberi viszont látásig a tennivalókat. Augusztus közepén kollektívan elmegyünk Székesfehérvárra az országos kiállításra. Miután kellemes nyarat kívántunk egymásnak, én anyával hazafelé , most éppen Győr :-)vettem az irányt.
Sajnos volt egy kis kellemetlenségünk, amikor dinnyét szerettünk volna vásárolni az egyik győri dinnye árusnál. Kettévágattuk a nagy halomból jónak vélt gyümölcsöt, majd a hölgy megkérdezte meg akarjuk e kostólni, ha már rákérdezett miért ne. Szerencse, hogy megtettük, mert nem igazán ízlett nekünk, amit ki is nyilvánítottunk. Na nem úgy , hogy harsogott volna tőlünk a lakótelep, csak szép diszkréten. Erre a tulaj, aki nem épp az idén barnult, felháborodottan mondta, hogy idén minden dinnye ilyen és akár mehetünk is máshova vásárolni.
Nagyon rosszul esett, mivel még nem is mondtuk, hogy nem vinnénk el a "tököt".Mivel ilyen "kedves"volt velünk én sarkon fordultam és visszaszóltam Anyának, hogy gyere menjünk másik dinnyéshez.
Bocsánat, hogy a táborról nem igazán beszéltem, de talán a képek sokkal többet elárulnak hogyan is telt a hétvégénk.

2009. július 21., kedd

Marvika játékra hív !

Marvika az 5000. látogató alkalmából játékot hírdetett. Jelentkeztem én is, hátha...... :-)

2009. július 15., szerda

Ebéd


Ma is mint szinte mindig párom készítette az ebédet. Tegnap kivételesen én csináltam a déli harangszóra az ételt, túrógombócot. Hétvégén kaptam Edittől egy cukkinit az lett elkészítve rakottan a sütőben. Nagyon finom ízletes lett. Több mint a fele elfogyott. Na nem én voltam ám az elkövető:-) Amúgy azért felemás, mert ahol nem volt tejföl azt a párom majonézzel ette.

2009. július 14., kedd

SWAP II.

Nina másodszor is meghirdette a Swap játékot. A postázási határidő augusztus 24-28 hete. Amikor megtudtam, hogy Anettenek kell készítenem az ajándékot és nagyon örülne egy doboznak akkor jó érzés fogott el. Már régóta szerettem volna ilyet csinálni. Sajnos a minta választás már nem ment ilyen könnyen. Én olyan típusú ember vagyok, hogy meglátni és megszeretni. Szóval majdnem eltelt egy hónap mire rátaláltam arra a mintára ami nekem is nagyon tetszett. Gyorsan megkerestem az anyagot és vettem hozzá osztott hímzőt majd nekiálltam a hímzésnek. Pár nap alatt készen is lettem. A Győri varrógép centrumban tudtam venni nagyon szép dobozt amit bepácoltam. Majd a kész hímzést a szélénél kis szögekkel felerősítettem a dobozra és körbe ragasztóval díszítő csíkot raktam rá. Nagyon élveztem a készítését. Köszönöm Nina, hogy részt vehettem a játékban

2009. július 13., hétfő

Felkészülés a télre

Nem panaszkodhatom, szerencsére idén a sárgabarackban nem tett kárt az időjárás.
Sőt, nem győzöm a lekvár eltevést.Mivel Anya azt mondta már nagylány :-) vagyok és elege van a sárgabarackból, így ha lekvárt akarok enni akkor tegyem el én. Most megértettem miért is nem akar csak kis mennyiséget eltenni. Még mindig van barack a fán és már 20 üveg lekvár sorakozik az éléskamrában. Párom is kivette a részét a munkából, Ő mosta el az üvegeket és rakta helyére a sok finomságot. Még vár rám majd a bodza is, de remélem nem épp a táborunk ideje alatt fog beérni.

2009. július 3., péntek

Szolgálati közlemény

Sajnálatos gazdasági helyzet miatt két főnek vissza kellett lépni a táborozás lehetőségétől.Egyik munkanélküli lett a másik pedig épp most tudott elhelyezkedni, így szabadságot nem fog kapni. Időben szóltak ugyan, de nem voltam itthon, majd munka miatt elhavaztam, ezért nem jeleztem eddig az üresedést felétek. Amennyiben még nem késő, nem tervezett be valaki más programot, szeretne jönni úgy két héten belül, jelezze felém, hogy tudjak küldeni neki tájékoztatót. Mivel az egyik hölgy mind a két táborunkra jelentkezett, így Anyánál is van még egy szabad hely. A tábor augusztus 9-13 tart Győr-Ménfőcsanakon, Anyáé pedig augusztus 1-8 .

Rendszeres olvasók