2009. február 28., szombat

Délutáni séta

Már pár napja beszélgetünk róla, hogy meg kellene látogatni a Csónakázó tónál a kacsákat. Elég szép idő volt ma, s elmentünk sétálni egyet. Ha már ott vagyunk gondoltam készítek pár képet. Sajnos figyelmetlen voltam és nem vittem plussz elemet, így nem sikerült annyi képet készítenem amennyit szerettem volna. Párom élvezte a fényképezést és ez meg is látszik a képfeltöltő oldalán .

2009. február 27., péntek

Túrógombóc

Amióta a párommal élek, immár 3 éve én alig főzök itthon :-)
Vannak bizonyos ételek amiket én készítek el, idetartozik a túrógombóc is. Igaz a formája nem nagyon hasonlít a gombóchoz.
Párom azért szereti ha én csinálom, mert az édesanyja árulta el a titkát és azóta is az Ő receptjét követem. Régen búzadarát raktam a túróhoz, hát sajna néha kemény is lett:-) Most már réteslisztet használok és mindig nagyon finom lesz tőle.

2009. február 23., hétfő

Dunaújvárosi KV

Szombaton én is Dunaújvárosban jártam Loncival, Katával és Mártival. Elég korán odaértünk ezrét szerettük volna meglepni egy nagyon Kedves Barátnénkat. Mivel nem tudtuk a pontos címét , így felhívtuk a tudakozót. Ott álltunk a megadott házszám elött és tanácstalanok voltunk, mivel sehol nem láttuk a nevét kiírva. Mit tehet ilyenkor az ember újra tudakozó hátha nem jól értette a számot. A hallásommal nem volt baj és a memóriámmal sem, mivel ugyanazt a házszámot mondták. Sajnos tényleg nem találtuk sehol, ezért az illetékesnek ment a telefon aki közölte, hogy nem is egy hanem kétszámjegyű a házszám. Nem voltunk messze tőle, de mivel már készült Ő is jönni, így irány a Művelődési ház.
Na ott aztán jött a "fekete leves":-), irány a 3. emelet. Szinte alig értünk be az épületbe, Anya Loncival nagy hangon viccelődtünk, s erre Lonci /másik/ lépcsőről jövet lefelé, rám szól. Csakis Te lehetsz Méhike, megismert:-) Szerintem nem csoda hisz jeleztem neki, hogy nem egy csendes típus vagyok. Felértünk nagynehezen az épület legfelső szintjére és gyors regisztráció után hamar elfoglaltunk egy általam kinézett asztalt. Nézelődés jobbra balra, ámulás-bámulás aztán újra lépcsőzés. Okosan kocsiban maradt egy lényeges dolog. Csomagtartóban derékig , majd mikor épp mászok ki belőle, Te vagy az Méhike? Naná, hogy a hangomról ismertek meg.
Csipkebogyó is a kis társaságban volt, így egyből meg is tudta ki is vagyok. Sajnos a kabátja nem volt kockás ezért én nem tudtam beazonosítani csak amikor bemutatkozott.
Nagyon örültem a régi és új ismerősökkel való találkozásnak.
A Dunaújváros-i lányok kitettek magukért. Terülj-terülj asztalkám minden mi a szem szájnak ingere. Tombolákban meg szebbnél szebb ajándékok. Volt viszek-kapok ajándékozás is.
Ja, amúgy NEM mellesleg egy szép virág technikáját tanultuk meg. Először én egyáltalán nem varrtam, de aztán csak eljutottam egy darabig. Tehát nem lehet rám mondani, hogy csak csevegtem:-)
Loncitól és Csipkebogyótól is nagyon szép ajándékot kaptam. A viszek-hozok ajándékozásnál is pont az egyik színvilágom köszönt rám.
Bogitól vásároltam hímző vásznat és tűt, el is kezdtem a SWAP ajándékom hímzését.

2009. február 20., péntek

Ronda és finom

A párom kreációja aki diós-sülének nevezte el. Tényleg nagyon finom és pár perc alatt kész.
Az almát szeletekre vágom, s egy réteg után darált dióval és fahéjas cukorral megszórom. A rétegeket addig ismétlem míg van helyem vagy almám:-) Aztán pár percre mikróba teszem, így az alma egy kicsit megpárolódik a diós cukor pedig átjárja.

Süni, Maci

Holnap Dunaújvárosba megyek egy kis KV-ra :-) Gondoltam meglepem a batrátnőimet 1 kis ajándékkal. Talán örülni fognak neki. A sünis tűpárnát Marika a csoporttársam mutatta pár évvel ezelött. A macis szivecskét pedig a fórumos babásoknál láttam.

2009. február 19., csütörtök

Bagoly


Lonci már hiányolta ezért próbáltam mihamarabb befejezni. Remélem örülni fog az aki megnyeri a Dunaújváros-i tombolán.

2009. február 18., szerda

Meglepetés


Szerencsére még itthon voltam amikor kopogott a postás néni:-) Pjulcsy ajándékát hozta nekem, így még Győrbe indulásom elött örömködhettem. Igaz nem lehetett sokáig gyönyörködnöm a szép ajándékokba, mert azért csak nem késhetem le a buszt.

Így maradt a nagy fogdosás, nézelődés, örömködés délutánra. Gyorsan le is fényképeztem, hogy megmutathassam
Drága Pjulcsy nagyon-nagyon köszönöm

2009. február 17., kedd

Téli táj

Én hiába járok már lassan a nyárnál.
Kitekintek az ablakon és ez a gyönyörű fehér kép fogad.

Már tegnap este kezdet hullani a hó és reggel sem hagyott alább.
Szeretem én a havat kérem szépen, de február közepén tessék már a tavasznak közeledni.

2009. február 16., hétfő

Május

Igen, nálam már május van :-)
Aki szokta a blogomat olvasni
az tudja miért. Látod Barátném
mennyire sietek?

2009. február 14., szombat

Keret

A mai napon nem készült újabb hónap mivel elkezdtem az év összefogását. ahogy látni is a 12 hónap két soros barna keretbe lesz foglalva és levelek fogják díszíteni. Még mindig nagyon élvezem a mintát és türelmetlenül várom minden egyes hónap végét. Nekem nagyon tetszik.

2009. február 13., péntek

Március


Elkészült a március ahogy ígértem. Közben rájöttem, hogy a keretet is készíthetem egyből, mert akkor a hímzőrámát nem kell mégegyszer ide visszaraknom. Így sajnos nem tudom mikor tudom a következő hónapot folytatni. Azért igyekszem, hogy minél hamarabb az egésszel kész legyek. Amikor elkezdtem akkor még nem tudtam hova is fog kerülni. Szerencsére mára már világossá vált hol is lesz a helye.

Április

Már tegnap kész lettem
az esernyővel, de már nem
akartam a gépet újraindítani.
Most is élveztem ám ahogy
egyre jobban alakult a minta.

2009. február 11., szerda

Február


Kész lettem a februárral, egyszerűen nem bírtam magammal. Egészen addig bököttem míg teljesen nem fejeztem be. Ezt a hónapot isn agyon élveztem

2009. február 10., kedd

Január


Ne gondolja senki, hogy megbolondultam:-) Tudom ám, hogy már február van, hisz ha más nem is a születésnapom jelzi mikor fordul a hónap. Történt, hogy tavaly ahogy nézegettem a blogokat egyszercsak megakadt a szemem egy olyan oldalon ahol csak xszemes munkák voltak. Az éppen aktuális hónapra jellemző motívum volt a hímzés tárgya. Egyre jobban megtetszett és amikor idén láttam, hogy páran nekifognak, gondoltam én is belevágok. Pár napja gyorsan meg is vettem hozzá az anyagot és pár motring Vénusz osztott hímző fonalat.
Most, hogy a januárral végeztem látom, hogy nem épp a megfelelő zöldet választottam, de most már így hagyom. A képen látszik, hogy már a februárt is elkezdtem. Nagyon élvezem a xszemezést, eszméletlen nehéz lerakni a keretet a kezemből.

2009. február 3., kedd

Colette játéka


Colette mindig kitalál valami jót. Cipzár húzóka tervezésére invitál bennünket.
Igaz ezt a táskát még tavaly készítettem szintén Colette felhívására. Nekem nagyon bejött a táska is és a húzóka díszítő is.

Csoport buli

Ma fogjuk a csoportunk megalakulásának második évfordulóját ünnepelni.
Így mindenki visz valamit. Én most csokis-diós muffint sütöttem és egy kis lónyálat viszek:-)

2009. február 2., hétfő

Nőcis táska

Tavaly nyáron a Tatabánya-i táborban mutatta ezt a fazonú táskát Edit. Akkor készítettem egyet, de úgy gondoltam hiába tetszik nem az én stílusom. Azt el is ajándékoztam a fogorvosnőnek, épp a fiam járt nála. Nagyon örült a táskának, remélem büszkén megy vele végig az utcán.
Aztán megkértek, hogy varrjak ajándékba még egyet. Tegnap este gyorsan el is készítettem, de azt hiszem most már magamnak is fogok varrni egyet. Íme a kész táska

2009. február 1., vasárnap

Könyvek

Lassan egy hónapja küldte el nekem Szera a kérdését. Elnézést is kérek Tőle, hogy csak most válaszolom meg. Sajnos tavaly nem igazán olvastam könyveket. Talán a lustaságnak is betudható, de az idei évben megfogadtam, hogy több könyv is a kezembe fog kerülni. Na nem csak patchwork-ös:-))
A szabályok:
1. Írd le annak az öt könyvnek a címét, amit 2008-ban olvastál.
2. Nevezz meg öt embert és értesítsd őket
3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre

Akkor lássuk is mit olvastam :
J. D. SALINGER : Zabhegyező (Már többször is elolvastam ezt a könyvet)
Dumas : A háromtestőr
Joseph Heller : 22-es csapdája
Szvák Gyula : Cárok és kalandorok
William Peter Blatty : Az ördögűző

Nekem már nincs értelme tovább adni, mivel mindenkinél láttam még annak idején. Csak én voltam ilyen lassú:-)

Rendszeres olvasók