2009. január 28., szerda

Régi fotók

Még pár hónappal ezelőtt pár blogban láttam a szerzőjükről régebbi fotókat. Sajnos már nem emlékszem kinél, de akkor megígértem, hogy teszek fel pár képet én is magamról. Ez az első kép akkor készült amikor már szobatiszta voltam, nagy volt a szám mint most és járni is tudtam. Ekkor még csak 1 éves voltam és szerintem nagyon aranyos:-)

Következő képen, Anya szerint olyan három év körüli vagyok. Nézzétek mennyire dolgozom,
ég a kezem alatt a munka, csak úgy füstöl a seprűnyél. Utána gyorsan rápattantam és
elrepültem mesés tájakra.

Nem untatom több képpel azokat akik erre járnak már csak a tabló képemet teszem ide fel.

2009. január 24., szombat

Haza-látogatás

Tegnap este megérkezett a két fiú. Hiába volt sztrájk Ferihegyen így is 10 perccel előbb szállt le a gép, mint ahogy az ideje lett volna. Szerencsére idejében odaértünk a nagy köd ellenére is. Anyáék Győrből indultak és szegény teljesen kikészült a sok kamion miatt. Megálltak nálunk Tatabányán egy kis időre. Szegények jól kimelegedtek, mert meg lehetett sülni nálunk a melegtől. 8 után elindultunk Pestre. Mivel tudom anya nincs oda az esti vezetésért, na meg ugye tudva tudott, hogy a tyúkokkal fekszik:-), igaz azokkal is kel:-) gondoltam majd én vezetek. Nem szóltam semmit amikor a hátsó ülésre tessékelt. Addig nem is volt igazán gond míg nem értünk fel a pályára, ott aztán folyamatosan nagy köd volt alig látott az ember. Anya csak mondta a magáét, hát én odaszóltam neki, én szívesen vezetek ( tudni kell,imádok vezetni és utoljára októberben volt csak benne részem). Első parkolónál át is vettem a kormányt az én Drága Anyukámtól. Mit mondjak élveztem a vezetést még a köd ellenére is, hisz egy Jó kis sportos Mitsubishit vezethettem.
Mielőtt alvásra adtuk volna a fejünket "Pici" fiam átadta az ajándékomat. Nagyon örültem neki.
Juhizs, Te tudod miért, hisz nyomorgathattál ilyen idétlen-aranyos mackót magad is:-)

2009. január 23., péntek

Ablakra

A nagyfiamnak még karácsonyra elkezdtem egy függönyt, de sajnos elfogyott az anyagom. Igaz az még kék színben pompázott, s még szerencse, hogy nem tudtam befejezni.
Mikor kint voltam Angliában megbeszéltük, hogy sokkal jobban fog mutatni ez a szín a szobájába. Ma este száll le a gép és Anyáékkal együtt megyünk a Fiam és az Öcsém elé.
Már nagyon várom, hiába láttam pár hete. Remélem örülni fog a kész függönynek.
Nem igazán tűztem meg, de a szélére azért csak raktam egy kis mintát.

2009. január 21., szerda

Te is segíthetsz

Most valaki nagy bajban van. Aha,mama blogján olvastam erről a szerencsétlen tűzről. Mesi blogjában pedig leírta pontosan mi is történt és indított egy blogot Anita új otthona címmel.
Nevekre kattintva az oldalra jutsz

2009. január 20., kedd

Naomi játéka


Naominál találtam erre a játékra szeretném felhívni rá a figyelmeteket. Én is jelentkeztem .
Képre kattintva odatalálsz a játékhoz.

2009. január 15., csütörtök

Kiváncsi Mackó 2009


Körmi, Bttrudy, Bruercsi lepett meg ezzel az édes Mackóval. Lényege az, hogy felsoroljak 8 dolgot amit erre az évre tervbe vettem. A lányok még meg sem keretsek , de én már 1 tervet vázoltam az egyik bejegyzésemnél. Kezdeném akkor a felsorolást, na nem lényeg a sorrend :-)


  • Külsőmön szeretnék változtatni, a blogomon már megtettem :-), most a saját külsőm a cél,
    amit úgy szeretnék elérni, hogy a nassolást visszafogom és egy kis torna itthon illetve
    amikor lehet akkor úszóedzés. Nemcsak a súlyomon hanem az öltözködésemen is változásokat remélek az idén. Annyiszor megfogadtam, hogy nőiesebben fogok öltözködni.
    Pár lépést már tettem érte, de még messze van a vége

  • Soha nem voltam nagy könyvmoly (Szera ígérem hamarosan Neked is válaszolok) , de ez több dolognak tudható be. Nem mentség igaz, de azért csak egyedül neveltem a két fiam és mellettük nem igazán volt szabadidőm.
    Na, amióta kirepültek nem foghatom rájuk a könyvek mellőzését. Tehát gyorsan beiratkoztam a könyvtárba ahol eddig csak látogatójegyem volt. Most már kölcsönözhetek is könyveket. Az elsőt ki is olvastam pár nap alatt. Igaz nem volt 1 vaskos könyv, de ugye nem kezdhetem egyből 600 oldallal:-)

  • Tavaly nyáron a táborban LIA azt kérte Tőlünk, hogy az Ufo-kat fejezzük be.
    Ennek is eleget szeretnék tenni, remélem sikerül hisz nincs talán annyira sok.
    Remélem évvégérenem marad egy sem amit átvinnék a következő évre.


  • Idén nyáron tábort szervezek először(remélem Lonci azért segít 1 kicsit)
    Bár tavaly már volt részem egy kicsit a szervezésben

  • Munkám mellett szeretnék sokat foglalkozni a Patchwork-kel és sok más hobbymmal is.
    Mint például keresztszemes hímzés, goblein, kötés, hímzés .
    Tavaly már elkezdtem egy goblein képet majd ha kész lesz mutatom.

  • Szeretném kapcsolataimat a barátaimmal ápolni

  • Remélem idén sok közös varrást tudok meglátogatni és Székesfehérvárra is jó lenne eljutni az Országos Kiállításra. Igaz csak nézelődőként, hisz nem nevezek semmilyen munkával sem:-( Nem vagyok Céh tag és valószínű nem is leszek.

  • Ebben az éveben szeretnék eljutni a Karcag-i táborba is ( Cic írtam mélt) a Csanak-i két táboron és a Tatabánya-i csoport táboromon kívül.


Talán jól összefoglaltam az idei teendőimet:-)) Persze a gyermekeim segítése és az életük nyomonkövetése természetes dolog számomra amit nem soroltam a teendőim közé.


A mackót nem küldöm tovább senkinek , mivel ahogy látom mindenkihez eljutott már.

2009. január 13., kedd

Anglia

Van pár elmaradásom kedves barátnők felkérése miatt,de remélem elnézik nekem, hogy most inkább a fiammal töltött pár napról írok. Drága "pici" fiam karácsonyra meglepett 1 kis repülő úttal Angliába. Karácsony után vasárnap kora reggel indultam Londonba. Ott pár napot töltöttem a fiammal és a középső öcsémmel. Nagyon sokmindent megmutattak a városból és közben a kisfiammal is randiztunk. Jártam a Piccadilly téren,Tower hídnál ami gyönyörű volt a szürkületben kivilágítva, na a Big-Ben-t is jól megnéztem és persze a London Eye-t is.
Sajnos a hömpölygő sor miatt nem tudtunk felülni rá. Azért 3 órát csak nem állunk sorba.:-))



Amikor az egyik múzeumban megpillantottam sok régi dolog között a Rubik kockát, mit mondjak azért elszorult a szívem. Sajnos a fotó lemaradt róla.




Buckingham Palotánál majd két órát álltunk egy helyben, hogy lássuk az őrségváltást. Mielőtt ideértünk volna a parkban zsákszámra majszolták a mogyorót a kezünkből a mókusok.Biztos, hogy soha nem felejtem el ezt az élményt sem. Na , tessék Greenwichet meg majdnem kihagytam a felsorolásból. Pedig igen, álltam a "O" hosszúsági fokon :-))
Az új évet a Trafalgár téren köszöntöttük, mivel nem értünk ki a Temze partjára:-((( Bár én nem voltam annyira elkenődve, inkább a fiam bánkódott. Aztán elutaztunk vidékre ahol a fiúk élnek és dolgoznak. Ott a környéket 1 kicsit bebarangoltam és lihegtem a kapaszkodók láttán:-)

Itt még nem is érzékelhető annyira mekkora is volt az emelkedő.
A képtáram tele van angliai képekkel ha valakit érdekel

2009. január 12., hétfő

Blogbarátság

Marika ajándékozott meg ezzel a barátsággal amit most mutatok meg. Elnézést kérek, hogy csak most. Nagyon köszönöm ezt a figyelmességet. Nem másolom már ide, miről is szól ez az egész, mert már szerintem akiket én látogatok minden ismeritek. Tehát én már nem is adnám tovább, hisz sok értelme nem lenne, hogy kétszer fusson körbe. Nagyon örülök annak, hogy a patchwork-ön keresztül sok barátra tehettem szert.

2009. január 5., hétfő

Változás

Úgy döntöttem, idén változtatok egy kicsit a külsőmön. Na persze az első szembetűnő az a blogomon látható. Remélem évvégére a saját külsőmön is látható jelek lesznek:-)

SWAP

Bruercsi blogjában láttam Nina felhívását egy Swap(csere) játékra. Mivel a xszemezést is szeretem, így jelentkeztem rá. Valakinek van kedve hozzá akkor január 25-ig megteheti Ő is.

Rendszeres olvasók